Fotókon az új luxus-Maserati

2012.11.06. 16:01

Egy új sorozat első tagja az új Quattroporte – a Maserati luxusautó-kínálata már három tagú lesz. Az új óriás-luxusautó most méretben, és talán teljesítményben is egy lépéssel közelebb kerül a Mercedes S osztályhoz.

Még a válságos idők előtt született döntés a Maserati luxusautó-márkaként való továbbfejlesztéséről, amelyhez hozzá is láttak az olaszok. Így Olaszországban is készülnek majd igazán exkluzív luxusmodellek, és nem lesz konfliktus a testvérmárkával, a Ferrarival. Az új Quattroportét egy friss fejlesztésű, könnyű struktúrára építik, amely a hírek szerint úgy 150 kilogrammnyi tömegcsökkenést hoz, annak ellenére, hogy az új modell hossza már 5,2 méter fölött lesz. Úgy hallani, a típus történetében először többféle motort is kínálnak majd hozzá: feltöltött V6-os és V8-as motorokból áll majd a választék, sőt, az sem lehetetlen, hogy ezúttal már dízelváltozatot is készítenek.

Az új Quattroporte a januári Detroit Motor Show-n mutatkozik majd be, és a pontos adatokat alighanem csak ott tudhatjuk meg, ugyanakkor a képeken már most megfigyelhetők a lényegesebb részletek. Az autón látszik, hogy ezúttal nem csak a formára összpontosítottak. A tetővonal nem olyan lendületes, mint várnánk – cserébe viszont nagyobb fejteret ígér, és még így is több benne az elegancia, mint bármelyik német vetélytársában.

Később még két luxus-Maserati várható: egy kisebb szedán, amely az 5-ös BMW kategóriájában versenyez majd, illetve a Levante névre hallgató SUV, alighanem a felismerhetetlenségig átdolgozott Jeep alapokon.