Hamarosan érkezik a Quattroporte kistesója

2012.11.18. 20:00

Éppen csak megmutatta az új Quattroporte fotóit a Maserati, máris felröppentek a hírek a kistestvér érkezéséről. A Ghibli a jövő év első felében, Genfben, vagy Sanghajban mutatkozhat be.

A Ghibli név már ismerősen csenghet az autórajongók számára, hiszen az 1960-as évek végén egy kétüléses sportkocsit kereszteltek így, mely a Ferrari Daytona és a Lamborghini Miura vetélytársa volt. A Maserati a 90-es években feltámasztotta a típust - ekkor V6-os biturbó-motorokkal szerelték a sportautót. Az olaszok most szakítanak a hagyományokkal, és egy szedánnak adják a Ghibli-nevet.

Az újdonság valószínűleg a Chrysler LX jelzésű padlólemezre épülhet, melyet a Chrysler 300C és a Dodge Charger is használ - hossza öt méter körüli lesz. A hátsókerék-hajtású szedán orrába 390 lovas, V6-os turbómotor kerülhet, de a pletykák szerint egy Ferraritól származó, közel 500 lóerős, turbós V8-assal is elérhető lesz.

A Maserati az 5-ös BMW és a Mercedes E-osztály riválisának szánhatja a 2013-ban bemutatkozó modellt, melynek ára várhatóan 65 ezer dollár (14 millió forint) körül alakul majd.