Kupás Opel, akár nekünk is?

2012.11.21. 05:39

Az Opel legújabb városi autója épp csak bemutatkozott, de máris itt a pályaversenyekre épített változat. Az Adam Rally Cup a fiatalabb, kis költségvetésű versenyzőket és csapatokat célozza.

A kisautóba 1,6 literes négyhengeres kerül, melynek 145 lóerejét ötsebességes szekvenciális váltó közvetíti az első kerekekhez. Igazi versenyautóról lévén szó, légterelőkben nem lesz hiány, és a hátsó lökhárítóba épített diffuzortól is hatékony leszorítóerőt várhatunk. Sportülések, digitális kijelző, a homológ bukókeret és a fölösleges súlytól megszabadított belső tér biztosít minket, hogy nem csak egy sportos utcai változatban ülünk.

Az Opel és az ADAC közös márkakupa-sorozatot is indít Junior Cup néven, az első futamokra pár hónapon belül sor is kerül Németországban. Ám azt mondják, ha megfelelő lesz az érdeklődés, később más európai országokban is rendeznének bajnokságot. Az autókról még a hónap vége előtt minden részletet nyilvánosságra hoz a gyár, a versenygépek 26 000 eurós, azaz nagyjából 7,3 millió forintos ára azonban már most is ismert.