Kivillan a Ferrari Enzo utódja

2012.12.03. 17:22

Érdekes módon egy kínai oldalon jelent meg a kép, amely az F70-es néven is ismert új szupersportkocsit ábrázolja – legalábbis állítólag. Gyanús, hogy a kínaiaknak valahogy sikerült megszerezniük egy katalógus-fotót a járműről.

A képen csupán az F70 orra látható, amely ugyan megőrzött valamit az Enzo jellegzetességeiből, de jóval visszafogottabb benyomást kelt. Az Enzo elejét az F1-es autók orrára emlékeztető csőrszerű képződmény, és a fényszórókat tartalmazó két magas idom tette igazán egyénivé – nos, ezek sokkal kevésbé feltűnő módon, de itt is jelenvannak. Ezen kívül azonban nem is látszik túl sokminden – csak annyi sejthető, hogy egy hatalmas, egybefüggő légbeömlő foglalja el az autó elejének alsó felét.

Ez utóbbira szükség is lesz, ha igaz, hogy az autó hátuljába épített V12-es motor és a hozzá kapcsolódó KERS-jellegű rendszer össz-teljesítménye ezúttal már valahol 850-900 lóerő körül lesz – ekkora csúcsteljesítményhez jelentős hűtőteljesítmény is kell. Az autó állítólag nem csak teljesítményben múlja fel minden elődjét, de könnyebb is lesz azoknál. Állítólag sikerült 1,1 tonnára szorítani az üres tömegét, miközben a karosszériája merevebb is lesz vagy 27%-kal.

Ha minden igaz, az F70 valamikör a következő év végén mutatkozik be, de szinte biztos, hogy a következő hónapokban egyre többet tudhatunk meg róla.