Két útszakasz is járhatatlan Dél-Alföldön

2012.12.09. 10:45

Míg a tegnapi havazás elsősorban Magyarország nyugati, déli területeit érintette, mára a csapadék kelet felé húzódott, többfelé jelenleg is intenzíven havazik.

Jelenleg a 41-es főút Makó és Nagylak, valamint a 4414-es út Maroslele és Makó közti szakasza járhatatlan, ezeket a közútkezelőnek le kellett zárnia. Az utak felszabadításán ugyan folyamatosan dolgoznak, de a szél nehezíti a munkát, a hómarók pedig az elakadt kamionok miatt nem jutnak előrébb a kocsisorokban.

A hajnali, reggeli órákban az 5508-as út Katymár-Bácsborsód, az 5501-es út Baja-Bácsbokod és Tótkomlós-Békéssámson közötti út szintén járhatatlan volt, ezeket a szakaszokat azonban sikerült ismét járhatóvá tennie a társaságnak. A hólánc használatának kötelezettsége már csak a 67-es főúton, Boldogasszonyfa és Simonfa között van érvényben.

A Magyar Közút száz munkagépe és hatszáz munkatársa dolgozik az ország útjainak hóeltakarításán és síkosságmentesítésén. A társaság arra kéri az autósokat, hogy ne induljanak útnak a hóátfúvásokkal érintett területeken – ha a veszélyes időjárás csillapodott, akkor is csak a téli viszonyokra megfelelően felkészített járművekkel közlekedjenek.