Fiatalítana a Lincoln

2012.12.10. 05:44

A Ford amerikai luxusmárkája, a Lincoln új szabadidőautóval készül a 2013-as Detroiti Autószalonra. A kompakt MKC egyelőre koncepció formájában mutatkozhat be.

Lincoln Concept C
Lincoln Concept C

Az új crossover a Ford Escape-pel közös alapokra épülhet majd, de a tanulmányautó tervezett bemutatásától még igen sokat kell várnunk a sorozatgyártás megkezdéséig: a hírek szerint erre legkorábban 2016-ban kerülhet sor. Az eddigi információk szerint az MKC akár a Concept C formatervéből is meríthet ihletet, motorja pedig négyhengeres, 1,6 literes Ecoboost benzines lenne. Ezek viszont még csak találgatások, Detroitban minden bizonnyal konkrétabb adatokkal szolgálnak a gyáriak.

Az amerikai márka emellett igyekszik megnyerni a fiatalabb vásárlókat is – jelenlegi vásárlótáboruk átlagéletkora 65 év, ezt a közeljövőben 57-re szeretnék csökkenteni. Ebben fontos szerepe lehet az MKC szabadidőautónak is, valamint Max Wolff vezető formatervezőnek, aki 2011-ben, a Cadillac-től érkezett a Lincolnhoz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.