Izgalmas tanulmányt villantott meg a Toyota

2012.12.23. 08:59

Egy vadiúj szedán koncepciójával készül a januári Detroiti Autószalonra a Toyota. A japán gyártó az első teaser-videót már kiadta a rejtélyes újdonságról, de azt még nem tudni, hogy a jelenlegi modellek valamelyike kap utódot, vagy egy teljesen új típussal bővül a japánok palettája.

Bár a gyáriak még igen kevés információt adtak ki, és a képek sem fedik fel teljes egészében a Furiát, az már így is biztos, hogy egy szedán-tanulmány érkezik januárban. A fotókon igen látványos lámpákat láthatunk, amelyekről viszont nehéz elképzelni, hogy egy majdani sorozatgyártású változatba módosítás nélkül átkerülhetnek. Az autó egészét ábrázoló, sziluettes kép kellemes íveket és jó arányokat ígér, a közeliekből pedig az is kiderül, hogy szénszálas elemek is kerültek a karosszériára – ilyen a visszafogott hátsó légterelőidom is.

A Toyota a bemutatás dátumához közeledve várhatóan pontosabb információkat is csöpögtet majd a Furia tanulmányról, így próbálva fenntartani az érdeklődést. A lepel a Detroiti Autószalonon hull majd le teljesen – a kiállítás a sajtó számára január 14-én, míg a nyilvánosság előtt január 18-án nyitja meg kapuit.