Sakál lett az új Merci

2012.12.25. 12:28

Az elmúlt hónapokban majd' belefulladtunk a CLA kémfotókba, melyeket olvasóink küldtek be. Köszönjük, de most már vége a bújócskázásnak: megérkeztek a hivatalos képek.

Rámentek a Mercedesnél a sportos vonalra, ez egyértelműen látszik az új kompakt szedán fotóin. A CLA inkább hasonlít az új A osztályra, mint a bumfordi B-re, bár a tömpe orr mögött kissé hosszúra sikeredett a csónakfar. De mivel ez lesz az első fronthajtásos Merci, amit az USA-ban is forgalmaznak majd, muszáj volt 4,6 méterre nyújtani a bódét, hogy ne legyen panasz a helykínálatra.

A CLA lesz a második Mercedes, amit Kecskeméten fognak gyártani. Az A és B osztállyal közös alapokra építkező négyajtós természetesen ugyanazokat a motorokat is kapja, mint kisebb testvérei, vagyis egyelőre 122 és 211 lóerő közötti benzinesek, illetve egy 170 lóerős dízel közül lehet majd válogatni. Ha minden igaz, később egy 335 lóerős, összkerekes AMG változat is érkezik.

Élőben a januári Detroiti Autószalonon mutatják meg a CLA-t, ami jelzi, mennyire komolyan veszik az amerikai piacot. Hogy mikortól lesz kapható, arról egyelőre hallgat a Mercedes.