A Toyota újra a világuralom útján

2012.12.27. 06:51

Mielőbb újra a világ legnagyobb autógyártója szeretne lenni a Toyota. A korábban éveken át a címet birtokló japán márkánál úgy érzik, sikerült kiheverni a nehézségekkel teli 2011-es évet, így a cél nem is lehet más.

A Toyotát tavaly előzte meg a General Motors és Volkswagen, az évben, amikor a tóhokui földrengés súlyos csapást mért a japán iparra. A természeti katasztrófa erősen kihatott a márka termelékenységére, s mindezt egy olyan időszak után, amikor az erős jen, valamint a tömeges visszahívások miatt már amúgy sem volt könnyű a helyzetük. Idén azonban úgy tűnik, sikerült a várt talpra állás, és 22 százalékkal növelték eladásaikat a tavalyi évhez képest, amivel újfent esélyesek a világ legnagyobbja címre.

Bár még véget sem ért az év, az értékesítési adatok feldolgozatlanok, a Toyotánál már 2013-ra matekoznak, jövőre ugyanis szinte kötelező a növekedés. Az elvárás két százalék, s ennek sikere leginkább az amerikai eladásokon múlik majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.