Nyárra izmosodik a 370Z

2013.01.22. 17:14

A Nissan szakemberei most érezték elérkezettnek az időt arra, hogy felfrissítsék a 370Z Nismót, melyből az eddiginél erősebb és gyorsabb sportkocsit faragtak. Nemcsak a teljesítmény növelése volt a cél, kicsit az autó külseje is megújult.

A 3,7 literes V6-ost megtartották, ehhez hatsebességes kézi váltót párosítottak. Az eddigi 328 lóerő azonban 344-re, míg a 362 newtonméteres csúcsnyomaték 370-re nőtt. Javítottak a gázreakción is, a 370Z Nismo ezekkel a finomhangolásokkal 5,2 másodperc alatt tudja teljesíteni a 0-100 km/h-s sprintet – egy tizedet verve az elődre.

Ami a külsőt és az aerodinamikát illeti, a diffúzor méretét megnövelték, az autó fix hátsó szárnyat és az orr-rész átdolgozásával egy első splittert is kapott. A gyáriak szerint ezzel a 370Z Nismo a GT-R-hez fogható leszorítóerőt termel.

Az izmosított 370Z nyáron kerül a kereskedésekbe, és Európába is eljut majd. A Nissan emellett a Juke Nismo változatát is elhozza az öreg kontinensre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.