Megjött a Dartz legújabb szörnyetege

2013.01.26. 18:35 Módosítva: 2013.01.26. 18:46

2013 a kígyó éve Kínában, ezért a Dartz nem várt tovább, és bemutatta új modelljét, a kínai ügyfeleknek szánt Black Snake-et. A Mercedes AMG GL63-asra épült luxus SUV a cég első páncélozatlan járműve.

A Dartz a tőle megszokott módon állt neki a Black Snake idomainak, szögletes külsejével pedig az autó szinte könyörög a figyelemért. A rengeteg aranyozott elem, a gyémánttal kirakott orrdíszek mind-mind az orosz-litván műhely stíluselemeit tükrözik, melyekkel talán könnyen sikere lehet a modellnek Kínában. Az S-osztály ihlette utastér – még a cápabőr-szőnyegek ellenére is – valamelyest visszafogottabb, mint az autó külseje. Vadítani azonban lehet a belsőt: extraként különféle egzotikus állatok tetemének lenyúzott bőrét lehet kérni huzatnak, beleértve a krokodilt, kígyót, struccot, de – a már legendássá lett – bálnapénisz-bőrözést most is vállal a Dartz.

A négy keréken guruló giccshegyet egy duplaturbós, 5,5 literes V8-as hajtja, 557 lóerővel. Az összkerékhajtású Black Snake 4,9 másodperc alatt éri el a száz kilométer/órás sebességet, ami méretei mellett tisztes érték. Ahogy a Black Snake egymillió dolláros ára is figyelemre méltó, de emellé – lévén, hogy a Dartz nem titkoltan a határtalan sznobizmus elkötelezett híve – egy különös szolgáltatás is jár: a vevőnek két évig havi 56 gramm Mottra kaviárt szállítanak le extraként.