2013.01.30. 17:00

Mi is lehetünk hősök (We can be heroes) címen indított közös akciót a DC Entertainment, az Egyesült Államok egyik legnagyobb képregény-kiadója, és a Kia.  Céljuk az afrikai szárazság és éhínség áldozatainak megsegítése – ennek érdekében a nagyobb autós rendezvényeken különböző Kia modelleket bújtatnak az igazság ligája tagjainak jelmezeibe.

Az átalakításokat a Rides magazinra és a West Coast Customsre bízták. A legutóbbi SEMA Show-n már öt szuperhős-autó volt látható a Kia standján. Az Optima Batman, a Soul Zöld Lámpás, a Rio Aquaman, a Forte Kiborg, a Forte Koup pedig Villám karakterét kapta.

A negyvenes évek óta töretlen népszerűségnek örvendő Supermant, egy Kia Optima Hybrid testesíti meg. Egyelőre csak egy képet mutattak az autóról, de jól látható, hogy a hős ruhájának kék-piros színkombinációja uralja az összképet. Az S betűt formázó jelvény a motorháztetőre került. Motorikusan nem történt változás, a Superman-gúnyás családi nagykocsi semmivel nem szuperebb, mint hétköznapi fehér vagy ezüstszürke társai. Az autót élőben a Chicago Auto Show-n láthatja a közönség.

Egyelőre csak találgathatunk, hogy ki lesz a következő DC szuperhős, aki autós megfelelőt kap, de a Kiának van honnan válogatnia: Atom, Csodanő, Embervadász, Fekete Kanári, Marvel kapitány, Plastic Man és a Zöld Íjász sem kapott még saját autót.