Megmenekülnek a londoni taxik

2013.02.02. 11:06

Komoly pénzügyi gondokkal küzdött, és 2007 óta nem termelt nyereséget a legendás londoni taxikat gyártó Manganese Bronze Holdings. A vállalat pénzügyi helyzete tavaly tovább gyengült, miután egy biztonsági probléma miatt 400 kocsit kellett visszahívni.

Bár tavaly október óta csődgondnok irányítja az MBH-t, most a kínaiaknak köszönhetően mégis megmenekülnek a brit főváros taxijai. A Geely autógyár korábban már 20 százalékos részesedést szerzett az MBH-ban, most pedig alig több mint 11 millió fontért fel is vásárolta azt.

A vásárlás a teljes vagyonra vonatkozik, a gyártósorra, a berendezésekre, szerszámokra és a kapcsolódó szellemi tulajdonjogokra, a márkanevekre és az üzleti kapcsolatokra. A Geely sajtóközleménye szerint a vállalat folytatni kívánja a TX4-es taxik gyártását a Coventry városában működő üzemben, és a dolgozók többségét továbbra is alkalmazzák majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.