Megmutatták az új Bentley luxuslimót

2013.02.20. 07:30

A Bentley tervezői nincsenek könnyű helyzetben, hisz tartaniuk kell magukat a márka jellegzetes stílusához és a keveset változó műszaki alapokhoz, de egy új típusnál mégis muszáj valami karakteres újdonságot mutatniuk. Az új Flying Spur azonban hibátlan megoldása a problémának.

Az új luxusbálna arányaiban ugyan nagyon hasonlít az elődjére, és az orra is egy az egyben a Continental GT-ről érkezett, de ezzel le is tudták a kötelező köröket. Az autó többi része viszont egész más, mint volt: mindene gömbölydedebb, lágyabban hullámzik, a kerekek felett izmosnak tűnő szélesítések – egyszerre elegáns és brutális, talán még inkább, mint bármelyik elődje. Talán csak a hátsó lámpák szögletes formáinál fogyott el az ötlet egy kicsit, de ez sem rontja el igazán a formai harmóniát, ami a képekről sugárzik. Az az érzésünk, ezúttal fordítva lesz, mint korábban: a második Continental sorozatból a Flying Spur üt majd nagyobbat.

A műszaki alapok persze nem sokat változtak: itt is a Continental GT nyújtott padlólemezét használják, és jó eséllyel ugyanazt a két motort, mint a kupéban. A 4 literes ikerturbós V8-as 507, a 6 literes W12-es turbómotor 575 vagy 625 lóerős lehet. Bár az autó méreteiből adódóan aligha lesz könnyebb 2,5 tonnánál, bármelyik motor teljesítménye bőséggel elegendő a fölényes száguldáshoz.

Hamarosan ennél többet is megtudhatunk – néhány napon belül a képek mellé az adatok is megérkeznek az autóhoz, amelyet élőben a Genfi Autószalonon láthatunk majd.