Lamborghini esküvőre, bulira

2013.03.13. 17:55

Sofőrlimó szinte mindenből készült már, a terepjárótól a Trabanton át a sportkocsiig, de a Lamborghini Aventadorhoz hasonló méregdrága sportkocsik eddig még nemigen estek áldozatul. Egy brit limuzin-kölcsönző cég, a Cars for Stars azonban most egy ilyen tervet mutatott. Az persze kérdéses, hogy lesz-e belőle valami, hisz egy ilyen szupersportkocsit nemigen szokás szétvágni, még ilyen célból sem.

Az egyelőre csak digitális formában létező Aventador limó tulajdonképp az eredeti sportkocsi jó két méterrel megtoldott változata lenne. Egy jó méteres zárt szakaszt illesztettek be az első ajtók mögé, majd még egy pár felfelé nyíló Lambo-ajtó következne. Ilyen iszonyú tengelytávval persze nemigen lehet sportoskodni, még akkor sem, ha a V12-es motor 700 lóereje bőven elég lenne a féktelen száguldozáshoz akár dupla tömeg mellett is. Az alkotók is inkább hosszú távú, gyors utazóautónak szánnák a megnyújtott Aventadort, amelyben lazán heverészve haladhatna a bérlő a célja felé, akár 300 km/h-s tempóval. A lényeg itt úgyis a megérkezés stílusa – a felfelé nyíló ajtókon kibújni pedig nyilván még nagyobb királyságnak számítana, mint a megszokott Hummerekből vagy Cadillacekből. Az utazás kényelmét egyébként fűtött ülések, plazmakijelzők, iPod dokkolók, csúcs-hifi és persze minibár segítené elő.

Bár elegendő pénzzel simán meg lehetne valósítani az ötletet, valószínűbb, hogy a Cars for Stars inkább figyelemfelkeltésnek szánja.  Hisz a virtuális modell elkészítése lényegében ingyen van, mégis csaknem akkora publicitást biztosít, mintha tényleg megépítették volna a járművet.