Új autómárkát alapít a BMW Kínában

2013.03.13. 09:51

Közös autómárkát alapít Kínában a Brilliance és a BMW. A két autóipari óriásvállalat szövetségének újabb szülötte kínai források szerint a Zhi Nou, azaz Ígéret nevet kapja.

Bár a márkalapítás tényét a bajorok egyelőre nem erősítették meg, a Zhi Nou-val kapcsolatos hírek minden valószínűség szerint igazak, és a Brilliance-szal tartó tízéves együttműködés eredménye lesz ez a Távol-Kelet országainak szánt márka. A pletykák szerint már az első modell terve is megvan: egy a jelenlegi hármas sorozat padlólemezére épített, benzin-elektromos hibrid hajtású autó lehet.

A BMW számára nagyon fontos az ázsiai ország piaca, ahol havi szinten tízezres nagyságrendben fogynak a modelljei. A Brilliance-féle klónokat is veszik a kínaiak, sőt, a márka egy-két autójával még Európát is riogatja időnként.

A Brliiance egy BMW-klónja, a H530
A Brliiance egy BMW-klónja, a H530

A Zhi Nou körül egyelőre nagy a csend, de várhatóan az április végén zajló Sanghaji Autószalonon mindent letisztáznak az illetékesek vele kapcsolatban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.