Komoly bővítést tervez a Volkswagen

2013.03.16. 16:12

A Volkswagen nem csak a babérjain üldögélve várja, hogy átvehesse a Toyotától a világ legnagyobb autógyártójának címét. A vállalatcsoport elnöke, Martin Winterkorn bejelentette, hogy a konszern néhány éven belül tíz új gyárat épít majd fel.

Az új üzemek közül hetet Kínába terveznek: a távol-keleti országban ma tizenkét gyárral vannak jelen, a bővítést a délnyugati régióban képzelik el. Jelenleg évi 2,3 millió autót tudnak előállítani az országban, ezt a mennyiséget a Volkswagen öt éven belül 4 millióra emelné.

Emellett az Egyesült Államokban is növelnék a termelési kapacitást, és egy kifejezetten a helyi piacra gyártott SUV-val bővítenék modellpalettájukat – a hobbiterepjáró alapját a CrossBlue tanulmány adhatja. Ezen kívül további négy új amerikai modell bevezetését tervezik a közeljövőben.

Bár az európai piac már hat éve gyengélkedik, és egyelőre nem tudni, mikor indul újra növekedésnek, a németek nem hanyagolják el az öreg kontinenst, ahol három év alatt összesen 33 milliárd eurót fektetnek majd be. Ennek a pontos eloszlásáról viszont még nem beszéltek a vállalat képviselői.