Lelepleződött a következő AMG Mercedes

2013.03.20. 15:30

A Mercedesnél lassan automatikus, hogy minden új típusból készítenek AMG jelzésű sportváltozatot. Ezúttal a CLA van soron, amelyből a leggyorsabb változatot a hónap végén mutatják majd be New Yorkban. A gyári fotósorozat azonban valahogy nyilvánosságra került, így nem titok többé, hogy mire számíthatunk.

Az újdonság ezúttal épp a forma, hisz azt, hogy milyen technika rejtőzik a lemezek alatt, már tudjuk. A CLA és az A osztály szoros rokonsága miatt biztos, hogy az A 45 AMG technikájával találkozhatunk itt is. Kétliteres, 360 lóerős turbómotor hajtja az autó mind a négy kerekét, a jól bevált hétfokozatú automata váltón keresztül. Így 4,6 másodperc körül gyorsulhat az autó 100 km/h-ra, és nyilván túlléphetné a 250 km/h-s sebességet, ha az elektronika nem akadályozná meg ebben.

A CLA AMG változa igazán mutatósra sikerült: a három alsó légbeömlőtől az orr-rész kellőképp agresszív, hátul pedig nagy diffúzor, négy kipufogóvég és a fékek hűtését segítő kopoltyúk teszik látványosabbá – és nyilván hatékonyabbá – a legerősebb CLA-t. Az autó természetesen ültetett, keményre hangolt futóművet, nagy fékeket, hatalmas felniket és sebességfüggő kormányrásegítést kap majd, bár a pontos adatokkal egyelőre adós a Mercedes.

Ha minden igaz, a New York-i bemutató után nem sokkal, valamikor a nyár elején megindulhat a gyártás is, azaz nem sokkal a többi, Kecskeméten készülő CLA után teljessé teheti a kínálatot.