Erősebb és könnyebb lesz az über-Porsche?

2013.03.30. 18:16

A Porsche ugyan csak a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatja be hibrid sportkocsiját, a 918 Spydert, egyik megrendelőjük azonban újabb részleteket kotyogott ki az autóról. Szerinte erősebb és könnyebb is lesz annál, amit az eddigi információk alapján vártunk.

Az újabb adatok szerint tehát a 4,6 literes V8-as benzinmotorból és két villanymotorból álló rendszer összteljesítménye 770 lóerőről 875-re nőhet. A teljesítmény növelése mellett állítólag az autó súlyát is sikerült csökkenteniük a németeknek, valamint a 918-as külseje is eltérhet majd az eddig látott koncepcióktól és prototípusoktól.

A 645 ezer eurós hibridet ára és teljesítménye alapján egyértelműen a szupersportkocsik piacára szánja a Porsche – kérdés, mekkora igény mutatkozik majd az efféle zöld megoldásokra. Egy biztos: eddig a készülő 918 Spyderek felére érkezett már megrendelés.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.