Gyártásba megy a Spyker sportkocsija

2013.03.30. 12:00

A Spyker az elmúlt években sok energiát fektetett a Saab megmentésébe, de nem jártak sikerrel. A saját sportkocsik gyártása ráadásul háttérbe is szorult, így a holland márka jövője is kétségessé vált. A kételyeket az idei Genfi Autószalonon oszlatták el, amikor bemutatták a B6 Venator koncepcióját.

A tanulmány kedvező fogadtatásban részesült, és maga a gyártó is úgy véli, ezzel az autóval elindulhat a feltámadás útján. A B6 orr-része és középmotoros kiépítése a C8-C12 sorozatot idézi, de a cél ezúttal egy olyan sportkocsi kialakítása volt, amely nagyobb helykínálattal rendelkezik, így kényelmesebb, jobban használható is. A Venator szénszálas karosszériája egy V6-os motort rejt, melyről ugyan pontos részleteket még nem tudunk, a Spyker ígérete szerint viszont legalább 375 lovas lesz.

A tervek szerint 2014 első felében már meg is kezdik a gyártást, az elkészült autókat pedig kezdetben Európában, a Közel-Keleten, a csendes-óceáni térségben, valamint Indiában forgalmazzák, az Egyesült Államokba várhatóan a jövő év végére jutnak el a Spyker sportautói. Az ár az első becslések szerint 150 ezer dollár (35,5 millió forint) körül alakulhat majd.