Fizetésemelést követelnek a Dacia munkásai

2013.03.31. 07:03

A romániai Mioveni mellett működő Dacia-gyár dolgozói megelégelték az alacsony béreket, és munkabeszüntetéssel adtak hangot nemtetszésüknek. A megmozdulás a hírek szerint a festőüzemből indult, célja pedig az, hogy elérjék a munkakörülmények javítását és a bérek emelését.

A gyárban jelenleg 3965 lej (270 ezer forint) az átlagfizetés, azonban ez a bruttó összeg, melynek hatvan százalékát kapják kézhez a munkások. A Renault cáfolta azokat az információkat, melyek szerint a dolgozók konkrétan meghatározták a béremelés – 25 százalékos – mértékét, a tárgyalások azonban a Dacia szóvivője szerint megkezdődtek.

A Dacia 2012-ben 360 ezer autót adott el, és az idei év eddigi adatai is növekedést mutatnak. Arról viszont egyelőre nem lehet sokat tudni, hogy a dolgozókkal folytatott megbeszélések milyen hatással lesznek a termelékenységre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.