2013.04.20. 13:42

Aki ma délután Budapest belvárosába igyekszik nagy valószínűséggel biciklis tömegekbe fog botlani, ugyanis ma délután rendezik meg az utolsó Critical Masst. Sokan sajnálják, mások örülnek neki, de semmiképp sem megkérdőjelezhető, hogy a Critical Mass elérte célját az elmúlt kilenc évben, felhívta a figyelmet a kerékpárra, mint közlekedési eszközre. A mai alkalomra több tízezer kerékpárost várnak.

A menet a XIII. kerületi Szent István parktól indul délután négykor, és tizenhat kilométer megrétele után a Városligetben ér véget, a már megszokott bringaemeléssel este hétkor. A kapcsolódó programok már korábban, három óra felé elkezdődnek, és egészen késő estig tartanak.

A felvonulás útvonala: Közraktár utca - Boráros tér - Petőfi híd - Műegyetem rakpart - budai alsó rakpart - Halász utca - Fő utca - Clark Ádám tér - Alagút - Attila út - Szarvas tér - Ybl Miklós tér - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi István tér - József Attila utca - Andrássy út - Hősök tere - Olof Palme sétány útvonalon a Petőfi Csarnok előtti térre mennek, s ott zárul a rendezvény. A Petőfi híd csak a budai irányban lesz lezárva az autósok elől. Ha nem akarunk megrekedni sehol, ajánlott a kis és nagykörutat és a Dózsa György utat is elkerülni. Hosszabb ugyan, de érdemes a Lágymányosi- vagy az Árpád hídon átmenni és kívülről megközelíteni a belvárost.