Qoros3 a kínai csodafegyver

2013.05.05. 06:03

A Qoros a kínai Chery  autógyár és az Israel Corporation közös vállalkozása. A nagyközönség idén Genfben láthatta először. A mérnököket és tervezőket a világ minden részéről gyűjtötték össze, azért hogy egy, a fiatalok számára különösen vonzó terméket készítsenek, ennek érdekében 8 collos központi érintőképernyőt építettek bele.

A Qoros3 az első olyan autó, amit Gert Volker Hildebrand, a Mini egykori vezető formatervezője készített a kínai márka számára. Hátulról kicsit a Mondeora, előről a Kia Ceed-re emlékeztet. A szedán 4,615 méter hosszú, 1,839 méter széles és 1,445 méter magas. A Qoros csak egyhatos benzinmotorral, de két féle teljesítménnyel lesz megvásárolható. A szívó változat 126 lóerős és 155 Nm-es, a turbó változat pedig 156 lóerős, 210 Nm-t ad le. Mindkettőhöz hatsebességes kézi vagy ötsebességes automata váltó választható. A nulláról száz kilométer/órára gyorsulás a szívó változat esetében 11 másodperc, míg turbósnál 9. Az extralistán start /stop rendszer is szerepel.

A távlati tervekben, az európai trendekhez hasonlóan egykettes, háromhengeres feltöltős motor szerepel, ami alapján hibrid változatot is készülhetne.