Itt az Aston Martin gyönyörű kétülésese

2013.05.19. 14:19

Az Aston Matin idén ünnepli fennállásának századik évét. A centenáriumi ünnepségek egy meghatározó része a CC100 nevű kétüléses bemutatása, amely a márka sikertípusát, a DBR1-est idéző koncepció. Az autót egy videóval leplezték le a britek.

A koncepció formájában jól láthatóan a DBR1-hez kötődik, a karbon kasztni alatt azonban egy az ősénél lényegesen nagyobb, hatliteres V12-es motor találni, hatsebességes váltóval. A CC100 nulláról száz kilométer/órára négy másodperc alatt gyorsul, elektronikusan szabályozott végsebessége pedig 290 km/óra.

Az autó hossza körülbelül 4,5 méter, szélessége két méter, súlya pedig valamivel 1200 kilogramm alatt van. A tervezés és az építés egésze kevesebb, mint hat hónap alatt, a márka székhelyén, Gaydonban zajlott. Világpremierjét a hétvégén zajló Nürburgringi 24 órás versenyen tartja az Aston. Az eseményen az autósport egy élő legendája, Sir Striling Moss is jelen lesz. Ő 1958-ban és 1959-ben egy DBR1-essel győzött a pályán, az 1000 kilométeres versenyen.

Az Aston Martin eddig egyetlen példányt épített a CC100-ból, amely darabról úgy hírlik, már vevője is van. Árát nem tudni, becslések 180 millió és 350 millió forint közé teszik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.