VelociRaptor SUV: családi sikolygyár

2013.05.21. 16:50

A pick-up tuning manapság nagy divat Észak-Amerikában, de az még nem túl gyakori, hogy egy hosszú, sokszemélyes szabadidő-autóba kerüljön terepverseny-technika. A Hennessey azonban épp egy ilyen géppel lepte meg a rajongóti.

Az F-150 SVT Raptor volt az alap, amely a Ford legsportosabb platós modellje. Gyári kivitelben is több mint négyszáz lóerős, és 7,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. Ezt hozták össze az F-150 sorozat leghosszabb kivitelével, és hátul a plató rovására meghosszabbították az utasteret is. Így nyolcan bőségesen elférnek belül a három üléssorban, és ők mind élvezhetik a nagyobb kerekek, a terepfutómű, a Brembo fékek és a Hennessey tuningolta 6,2 literes, 600 lóerős V8-as elképesztő erejét. A VelociRaptor SUV nevű alvázas dög állítólag 6 másodperc alatt eléri a 100 km/h-t, és erre jó eséllyel mindenféle terepviszonyok között alkalmasnak tűnik.

Az más kérdés, hogy lesz-e, aki hét személlyel ki merné használni a jármű képességeit, különösen rázósabb úton, de a Hennessey bízik benne, hogy akadnak majd vállalkozó szellemű vásárlójelöltek. Avval persze tisztában vannak, hogy igen kevesen lehetnek, akik ekkora és ilyen erős autót vennének, és még van is 150 ezer dollárjuk a célra, így évente 30 példány készül a várható igények kielégítésére.