Stallone: Ferrariból szörnyűség, drágán

2013.05.23. 16:09

A Mansory biztos pont a luxusautó-tuningban. A luxusmodellekre szakosodott cég mindenféle márkával foglalkozik, és bármilyen formatervet képes megbízhatóan elrontani. Ezúttal a Ferrari F12-est vették kezelésbe, amely eleve nagyon közel van a merészséget és az ízléstelenséget elválaszto határhoz – szerencsére az innenső oldalon. A Mansory azonban egy csuklómozdulattal átlökte a ló másik oldalára.

Már az előző Mansory Stallone sem volt egyszerű darab – azt a Ferrari akkori széria-csúcsmodelljéből, az 599 GTB-ből faragták. Az F12-es alapú modell ugyanerre a névre hallgat, és méltó utódnak tűnik: a fura, bajusz-szerű képződményekkel háromfelé osztott hűtőnyílással, a fekete betétekkel a motorháztetőn és a fehér betétes fekete felnikkel sikerült teljesen háttérbe szorítani az autó eredeti karakterét – az emberben az a kérdés ismétlődik végtelenített szalagról, hogy ezt meg miért kellett? Ráadásul az ízlés elleni merénylet belül is folytatódik: a Stallone fekete-vörös belsőt kapott, amiről helyenként a kínai gyerekjátékok jutnak az ember eszébe.

Az autó emellett visszafogott motortuningot kapott. A teljesítmény a motorvezérlő elektronika és a kipufogórendszer átdolgozása után 740 helyett 775 lóerő leadására képes, ez azonban nem akkora növekmény, hogy bárki felvállalja érte a Ferrari formaterv lemészárlását, ha egyébként nem tenné. A Mansory kitartása persze azt mutatja, hogy mindig akad, akinek a csúcs-Ferrari sem elég feltűnő, így hajlandó egy kisebb vagyont áldozni akár egy ilyen átalakításra is.