Mercedes: ezt elszúrtuk

2013.05.29. 11:50

Ritkán fordul elő, hogy egy autógyártó nyilvánosan önkritikát gyakorol, épp ezért kaptuk fel a fejünket arra, amit a Mercedes egyik termékmenedzsere, Gerd Jungingerm nyilatkozott a minap. Konkrétan elismerte: hiba volt, hogy nem készítették el az E Coupé és Cabriolet típusok AMG változatát.

Különösen annak fényében meglepő a döntés, hogy az AMG szinte minden Mercedes modellből készített sportváltozatot, beleértve az olyan típusokat is, mint az egyterű-jellegű R osztály. Természetesen az E osztályú szedánból is létezik ilyen, csak az amúgy egyértelműen sportos karakterű kétajtósokból nincsen. Jungingerm szerint a 2009-es bemutató környékén még más volt az AMG stratégiája, de mi úgy sejtjük, egyszerűen spórolni próbáltak, miután látták, hogy milyen hatással volt a 2008-as hitelválság a drága autók eladási számaira.

Az aktuális modellből persze már aligha készül AMG kivitel, hisz a típus túl van a modellciklusa felén, így nemigen érné meg pénzt fektetni bármiféle továbbfejlesztésébe. Arról pedig az egyre szigorúbb fogyasztási normák korában senki nem nyilatkozhat felelősen, még a Mercedesnél sem, hogy három-négy év múlva lesz-e még létjogosultsága egy alsó hangon 500 lóerős kétajtós modellnek, vagy sem.