Visszatér a legobszcénebb brit gyártó?

2013.06.07. 14:01

Az Autocar információi szerint a TVR autók gyártási jogait nemrég megvásárolta egy angol üzletember az orosz tulajdonostól - egyelőre ennyi tűnik biztosnak, a többi spekuláció. De ha csak egy apró reménysugár van, hogy megint olyan autók készülhetnek Blackpoolban, mint a Sagaris, akkor mindenki egyből lelkesen ünnepli a visszatérést.

Néhány hete, titokban történt az üzlet, ahogy azt Nyikolaj Szmolenszkij, az ex-tulaj nyilatkozta, és pontosan azt sem lehet tudni, hogy kik a TVR márkanév új birtokosai. De a cég honlapján május elején megjelenő never say never, vagyis sohase mondd, hogy soha felirat arra utal, hogy valami tervük van a vállalattal. Nemrég pedig a roaring back, szabad fordításban öblögetve visszatérünk szöveg vet újabb és újabb hullámokat a rajongók között, ami jókora pletykaáradatot váltott ki.

Nyilván sokan örülnének, ha a TVR-nél újra megkezdenék az autógyártást, hiszen olyan radikális, általában minden elektronikus segédeszközt mellőző, nyers, vad autókra, amik híressé és hírhedtté tették a márkát, manapság még gondolni is bűn. Ugyanakkor Szmolenszkijnek, aki a céget 2004-ben vette át Peter Wheelertől, 2012-ben be kellett látnia, hogy ilyen autókat nem lehet ma már profittal eladni. Nem beszélve az egyre fojtogatóbb környezetvédelmi és biztonsági előírásokról.

Az mindenesetre már ennek az információmorzsának a robbanásszerű terjedéséből is látszik, hogy a TVR a mai napig óriási lelkesedést tud kiváltani azokból, akik ismerik. Ha az új angol tulajdonosok ezt valamilyen fogással üzleti sikerre tudnák váltani, megint egy kicsit színesebb lehetne az autós világ.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.