2013.06.09. 07:01

A legendás hegyi felfutónak otthont adó Pikes Peak-i szerpentinre vitte a Land Rover a legújabb Range Rover Sportot, hogy aztán a pályát jól ismerő – hatszoros kategória-győztes – Paul Dallenbachot a volán mögé ültetve a csúcsra törjenek.

A 19,99 kilométeres, 156 kanyart kombináló pályát és az 1440 méteres szintemelkedést végül 12 perc és 35 másodperc alatt küzdötte le az amerikai versenyző, átlagsebessége 95 km/h volt. Ezzel a Range Rover Sport lett a leggyorsabb sorozatban gyártott hobbiterepjáró, amely megmászta a legendás coloradói hegyet.

A brit gyártó persze nem bízta a véletlenre a rekorddöntést: az ötliteres, 510 lovas, V8-as csúcsmodellel készültek a rekorddöntésre. Az elért időeredmény tanúsága és a tapasztalt Dallenbach szerint az autó teljesen alkalmas volt a feladatra – a 45 éves pilóta saját elmondása szerint nagyon büszke a sikerre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.