Szupersportkocsi, Görögországból

2013.06.13. 16:59

Görögországról mostanság leginkább az államcsőd fenyegető veszélye kapcsán hallhattunk, de úgy tűnik, ez sem akadályozza meg, hogy sportkocsi épüljön az országban.

A Project 4 egy görög építész és feltaláló, Dimitris Korres agyszüleménye, amelyet nemrég mutattak be Görögországban, egy szűk körű rendezvényen. A 3,92 méter hosszú, 1,96 méter széles és 1,25 méter magas, azaz feltűnően rövid és széles gép érdekes jelenség. Halványan emlékeztet az 1970-es évek eleji De Tomaso Pantera típusra, bár a formaterv ennek ellenére kifejezetten korszerű benyomást kelt. Az autót egy 7 literes, 505 lóerős V8-as motor hajtja, és bár a típust nem árulták el, az adatok alapján arra tippelünk, hogy a Corvette Z06 módosítatlan motorjáról lehet szó. Az 1,6 tonnás autó így elég fürgén mozog: 3,8 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége pedig 300 km/h körül lesz, bár a kiállítottt autó egyelőre nincs teljesen kész, így nyilván csak később derül majd ki, hogy tudja-e a valóságban a számolt dinamikai adatokat.

Pontosan nem tudjuk, hogy terveznek-e sorozatgyártást, és ha igen, milyen léptékben, de a szupersportkocsi-piacot ismerve egy ilyen nevesincs modellel nem lesz könnyű érvényesülni, különösen úgy, hogy a hazai vásárlókra a jelenlegi, válságos időszakban aligha számíthat a görög feltaláló.