2013.06.24. 17:48

Amióta a BMW megmutatta a Pininfarinával közösen kialakított Gran Lusso kupé-tanulmányt, érthető módon ismét hallani pletykákat az óriási kétajtós visszatéréséről, sőt, már meg is jelent az interneten egy átrajzolt Gran Lusso, amelyet akár sorozatgyártásra alkalmas modellnek is nézhetnénk.

Érdekes, hogy míg a Mercedes következetesen igyekszik kiszolgálni leggazdagabb vásárlóit, addig a BMW bizonyos kategóriákban nem próbálkozik. Míg létezik AMG S-osztály, az M7-es kifejlesztésére a bajorok soha nem költöttek, és kupét is csak egyet kínálnak, a 6-ost, míg a Mercedes az E és osztályból is készít kupét, és az S osztályból is – ez utóbbi CL néven fut. Időről időre felbukkan a pletyka, hogy a BMW visszahozná a 8-as sorozatot, amely a 6-ost helyettesítette a kínálatban 1989 és 1999 között, de annál nagyobb és kényelmesebb volt. A Gran Lussóból valóban lehetne 8-as BMW, az azonban kérdéses, hogy a német gyártó rászánja-e magát egy ilyen költséges fejlesztés beindítására, amely pénzügyi szempontból aligha térülne meg.

Kép készítői mindenesetre igyekeztek olyan változatot előállítani a Gran Lusso egyik fotójából, amelyen a széria BMW-kre jellemző részletek – fényszórók, felnik – láthatók a tanulmány megfelelő alkatrészei helyett.