Loeb Michelisz Norbi ellenfele lesz

2013.06.26. 18:43

Bár a PSA-nak nem áll jól a szénája mostanság, azt tudják, hogy az autóversenyzésből nem érdemes kiszállni, olyan sokat hozhat. A raliban még mindig nagyon jól mennek a DS3-asok, de úgy néz ki, most a túrakocsi-világbajnokságba is belekóstolnának a franciák. És ha már ott járnak, bevetik az aduászt: Sebastian Loeb, a kilencszeres rali-világbajnok 2014-ben már a WTCC mezőnyét próbálhatja agyonverni.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy milyen autóval indulnának – akár a C-Elysée, a C4 vagy a DS4 is alkalmas lehet a versenygépük alapjának – viszont a főegységek egy része simán átvehető a DS3 WRC-ből. A motorok legalábbis ugyanúgy 1,6 literes turbós benzinesek a két bajnokságban, így a fejlesztés nyilván gyorsabb lesz, mintha a nulláról kellene indulni. Ha igaz, a Citroen teljes gyári csapattal indul, azaz legalább két autót indítanának a jelenleg futó BMW-k, Chevrolet-k, Fordok és Hondák ellenében. Ráadásul a többi gyártó mostanság leginkább csak félgőzzel fejleszt, így viszonylag könnyen feljuthatnak a csúcsra, ha ugyanolyan erőbedobással állnak neki a túrakocsizásnak, ahogy az év elején a Pikes Peak meghódításának.

A gyáriak szerint a fejlesztés már előrehaladott fázisban tart, így még az idén – legkésőbb ősszel – biztosan bemutatják majd a versenyautót, bár az valószínűtlen, hogy a Citroen 2014-ben érdemben beleszólhatna a WTCC élmezőnyének erősorrendjébe. Az viszont valószínű, hogy 2015-ben és később komolyan számolni kell majd a franciákkal.