Őrület, a szedán is szép lett

2013.07.04. 11:06

Sosem lehet tudni, mennyire szándékosak az ilyesféle kiszivárogtatások, de a japánok esetében valószínűbbnek tűnik, hogy ez most nem véletlen. Megérkeztek az első fotók az orosz Top Gear karmai közé került Mazda 3 szedánról.

Még időnként fel-fellapozgatjuk a ferdehátú változat múlt heti nemzetközi bemutatóján készült fotókat, annyira őrületesen jól néz ki a kompakt Mazda, legalábbis a képek alapján. Nem hagytak időt, hogy megszokjuk a látványt: most már azon vitatkozhatunk, hogy a szedán vagy a ferdehátú a szebb.

Bár a fotók mellé nem jöttek műszaki adatok, nagyon úgy tűnik, hogy a 3-as esetében nem variálták a tengelytávot, mint a 6-osnál, vagyis a szedán várhatóan nem lesz szellősebb a hátsó ülésen, a hossznövekedés kizárólag a csomagtartó javára válik. Hogy ez mennyire bölcs döntés, majd elválik az amerikai és orosz piacokon, ahol várhatóan a négyajtós lesz a népszerűbb változat. A kinézete mindenesetre senkit nem fog elriasztani a puttonyos változattól.

A kiszivárogtatás időzítése arra utal, hogy a Frankfurti Autószalonra ígért bemutatón már mind a két karosszériaváltozat ott lesz. Több mint valószínű, hogy azonos beltérrel és műszaki tartalommal fogják árulni mindkettőt nálunk is.