1,5 millió kilométer egy Porschéval

2013.07.17. 14:33

A kaliforniai Guy Newmark a legtöbb 356 tulajdonossal ellentétben nem garázsban tartja kedvencét: az elmúlt 40 év folyamán 1 560 000 kilométert tett meg a kis léghűtésessel. Nem is meglepő, hiszen az autó még mindig napi használatban van.

A Porschét még édesapja vette, annak megjelenése évében, 1964-ben. Azóta az autó ugyan túlesett három motorfelújításon, de a generálok közt megtett több mint 450 ezer kilométer még így is tiszteletre méltó. Külön meglepő, hogy a váltót először csak nem olyan rég, 1,4 millió kilométer után szedték szét, hogy kicseréljenek benne három csapágyat.

A 356-os volt a Porsche első sorozatban gyártott típusa, a szóban forgó példány pedig egy C jelű változat, amely az 1966-ig gyártott utolsó szériából származik. A VW Bogáréhoz hasonló motor 75 lóereje mai szemmel nem tűnhet soknak, de a maga korában az alig 934 kilós súlyának köszönhetően kiemelkedően gyorsnak számított.

Forrás: petrolicious.com

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.