Focus és Fiesta morcosítás Angliából

2013.07.18. 14:45

A Ford félig hivatalos tuningcsapata, a Mountune bemutatott néhány fejlesztést a Focus ST-hez és a Fiesta ST-hez, amivel a teljesítménynövelés mellett megmarad a gyári Ford garancia. Körülbelül egy óra alatt – ennyi időt vesz igénybe a tuning - a tulajdonosok pénztárcája átszámítva 200 ezer és 430 ezer forint közötti összeggel lehet vékonyabb.

A Focus ST teljesítményét a csomag húsz lóerővel dobja meg, ezzel 272 lóerős. Az autó hat másodperc alatt éri el a százas tempót. A motor nyomatéka a módosítás után kb. 400 Nm lesz, és rugalmasság is javul: 50-ről 100-ra 0,8 másodperccel kevesebbre van szükség negyedikben. A változtatások között van az alumínium ötvözetből készült szívósor, a sportlégszűrő, a nagyobb intercooler és a módosított motorvezérlő egység.

A Mountune a Fiesta ST gyári 182 lóerős teljesítményét 212-re növeli, így 6,7 másodpercig tart a százas sprint. Nyomatéka 320 Nm-re módosul, 50-ről százra pedig 5,7 másodperc alatt gyorsul, ez 0,7 másodperccel jobb, mint a gyári érték. Ezzel a teljesítménynöveléssel már nem a gyengébb mezőnyben van a kis Ford.

A tuning csak az Egyesült Királyságban érhető el, de szomorkodásra nincs ok, hiszen a Focus ST és a Fiesta ST gyári változatának sincs szégyellnivalója, ennek bizonyítékát pedig itt találják.