Kémfotón a következő Mustang

2013.08.03. 15:12

A Ford 1964-ben mutatta be a Mustangot, melyből azóta több mint 9 millió példányt sikerült eladniuk. Jövőre már a modell ötvenedik születésnapját ünneplik, és egyúttal megérkezhet a felfrissített Mustang is.

Az álcázott tesztpéldányok persze már róják az Egyesült Államok útjait, a szemfüles kémfotósok pedig ki is használnak minden lehetőséget, hogy megörökíthessék azokat. Legutóbb egy arizonai hotel parkolójában kapták lencsevégre a Mustangot. Bár a Fordnál igen alapos munkát végeztek az álcázás során, egyes részletek azonban többé-kevésbé már így is kivehetőek.

A tetővonal a jelenlegi Mustangét idézi, az orr-részt pedig – bár alaposan elfedték – a Ford jelenlegi arculatához igazíthatták, így nagy hűtőrácsot és az új Mondeóéhoz hasonló fényszórókat rejthet az álca. A szemfüles fotósnak beltérről is sikerült képet készíteni, ám az álca miatt a háromküllős kormányon kívül túl sokat itt sem láthatunk.

Hivatalos információ természetesen még a műszaki tartalmat illetően sincs, de a találgatások szerint az új Mustangot 3,7 literes V6-ossal, valamint egy 350 lóerő körüli négyhengeres turbómotorral is kínálják majd, váltóból hatsebességes kézit és tízgangos automatát választhatunk. A Ford a januári Detroiti Autószalonon leplezheti le a nagyközönség előtt az új Mustangot.