Ennél ritkább Mercedest nem vehetsz

2013.08.05. 16:55

Eladó egy nagyon ritka Mercedes prototípus, a CW311-es, kicsivel egymillió euró alatti áron. Az 1978-ban kifejlesztett modellt a Le Mans-i futamra építették, de sosem jutott el a versenypályáig.

Az autó a kor színvonalán rendkívül újszerűnek és gyorsnak számított, egyik jellegzetessége a rendkívül alacsony, 0,311-es légellenállási tényező, amelyről a nevét is kapta. A hajtásról egy 5,6 literes, V8-as motor gondoskodik, amely több mint 400 lóerős. Ennek köszönhetően a prototípus menetteljesítményei még ma is tiszteletet parancsolóak: nulláról százra alig 5 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig meghaladja a 300 km/h-t.

Bár az autó sosem került gyártásba, a fejlesztést vezető Eberhard Schulz által alapított Isdera manufaktúra, néhány kisebb változtatás után mégis legyártott harminc darabot. Ezek az autók Isdera Imperator 108i néven kerültek forgalomba 1984 és 2001 között.

      

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.