Egy Bentley, amely Rolls-Royce akar lenni

2013.08.10. 11:08

Láttunk már egyszeri orosz munkásembert vashulladékból SLR Mercedest építeni, Kínában a kamu Lamborghini lassan népautó lesz, de olyanról eddig nem hallottunk, aki Bentley-jéből Rolly-Royce-t csinált.

Íves orr, nagy, kerek fényszórók – hiába minden igyekezet: ez tagadhatatlanul egy Continental GT. A különös Bentley-Rolls-hibridet egy holland használtautókat áruló honlapra tették fel, és mint az egyetlen ilyet hirdetik 300 ezer euróért (90 millió forint). A szerényen a világ legelegánsabb kupéjának nevezett autójáért Spanyolországba, Marbellába kell mennie annak, aki megvenné.

A 338 kilométeres futásteljesítmény imponáló, de nem véletlen: a Bentley idén júniusi. Az amúgy sem olcsó luxusautó adta az alapot, amiből az építők szándékuk szerint egy Rolls-Royce Phantomot csináltak volna, legalábbis külsőleg. A sportos eleganciát váltották volna a Rolls kimért visszafogottságával, ami lássuk be, nem sikerült maradéktalanul. A munkafolyamatról, így a felhasznált anyagokról és a kivitelezés minőségéről semmit sem tudni, de a közölt adatok szerint a GT fél méterrel lett hosszabb és tizenkét centimétert szélesedett. Emellett fél mázsát hízott is, de a hatliteres V12-es könnyen megbirkózik 2,4 tonnájával.

Kíváncsian várjuk, sikerül e túladni az egyedi hibriden. Azzal azért nem árt, ha az érdeklődők tisztában vannak, hogy egy új Continental GT ára negyven és ötven millió forint között mozog, egy Phantom pedig körülbelül kilencvenmillió forint.  Ehhez képest a - ki tudja hogyan - összetákolt akármi meglehetősen drága.