A Honda reménye

2013.08.11. 11:03

Az űrhajó Civic megjelenése óta a Hondák formái egyre kevésbé sikerülnek jól. Márciusban mutatta be a japán gyártó a Civic Tourer Conceptet, ami úgy tűnik pozitív fogadtatásban részesült, mert alig változtattak rajta, és most gyártásba kerül.

Csak néhány centivel nyújtottak a tengelytávon az ötajtóshoz képest, pont annyira, hogy ne legyen aránytalan az autó. Motorokat és váltókat illetően nem számíthatunk újdonságokra. A Honda aduásza a Jazzből ismert zseniálisan hajtogatható hátsó ülésrendszer lehet. A tankot nem a hátsó ülés alá helyezték el, így egyszerűen felhajthatóak, de igény esetén teljesen síkba is dönthetőek. Mindezt 60:40 arányban megosztva. Ha nem akarunk hajtogatni, de sokat pakolnánk, akkor is jó döntés lehet a legnagyobb Civic, alaphelyzetben is 624 literes a csomagtere.

A kombi karosszériaváltozatú Civic neve egyszerűen Civic Tourer lesz, pedig feléleszthették volna az Aerodeck jelölést is. Az ötajtóshoz képest várhatóan 300 ezer forint körüli felára lesz. Élőben a 65. Frankfurti Motorshow-n mutatják meg, idén szeptemberben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.