Rejtélyes autót mutatott az Infiniti

2013.08.14. 13:54

Az Infiniti márka eddig nem sok vizet zavart Európában, de úgy néz ki, a Renault-Nissan luxusrészlegénél intenzív munka folyik, hogy ez megváltozzon. Már készül egy ötajtós kompakt modell, most pedig egy kupétetős nagykocsi vázlata is nyilvánosságra került.

A rajzról csak annyit tudunk, hogy gyári eredetű, legalábbis annak az Alfonso Albaisának a munkája, akit nemrég neveztek ki a márka formatervező csapatának élére. Az autó hovatartozása sem lehet kérdéses, az orrán az aktuális Infiniti egyen-arcot viseli. A felépítése viszont egyik aktuális modellére sem emlékeztet, inkább olyan, mintha a Mercedes CLS japán változatát látnánk. Nem is lehetetlen, hogy a műszaki alapok azonosak lesznek, hisz a Renault-Nissan és a Mercedes stratégiai együttműködésének terveiben szó volt róla, hogy a németek műszaki alapjait a japán luxusmárka is felhasználhatja.

Korábban az Infiniti részéről azt is hallhattuk, hogy csúcsmodellnek épp egy ilyen négyajtós szedánt szánnak, amelybe turbófeltöltéses V6-os motort szánnak. Talán ez az, talán nem – még az is lehet, hogy ez a vázlat egy elvetett tervezetet ábrázol – de az az érzésünk, az Infinitinek jót tenne egy ilyen, igazán látványos modell.