Mérföldkőhöz ért a magyar Audi

2013.08.17. 14:00

Elkészült a félmilliomodik Audi TT, ezzel komoly mérföldkőhöz ért a győri üzemben 1998 óta gyártott sportautó. A német márkánál úgy döntöttek, hogy limitált szériás különmodellel ünneplik meg a sikert: októberben érkezhet a TTS Competition, melyből mindössze 500 darabot terveznek.

A technika a TTS-hez képest nem változik, nagyobb teljesítményt nem kapunk: ugyanazt a 272 lóerős, 350 newtonméteres nyomatékú kétliteres turbómotort építik a Competition kivitelbe is. S-tronic váltóval így 5,3, míg kézi váltóval 5,5 másodperc alatt gyorsul százra a limitált Audi, végsebességét 250 km/h-ban korlátozza az elektronika.

A Coupé és a Roadster egyaránt kétféle fényezéssel, Imola-sárga és Nimbus-szürke színben lesz kapható, a vászontető feketében és szürkében választható. A fix hátsó szárny tartóelemei alumíniumhatású matt festést kaptak, a Rotor könnyűfém felnik pedig 19 collosak. A bőrbelső varrása az autó fényezésével harmonizál, Imola-sárga cérnát használtak hozzá. A limitált szériára 1 of 500 (egy az ötszázból) feliratú plakett emlékeztet.

A TTS Competition gyártását októberben kezdik meg, de az alacsony példányszám miatt nem árt igyekeznie a rendelés leadásával annak, aki magáénak szeretné tudni az 500 ünnepi Audi egyikét. A német piacon egyébként a TTS 46700 eurós (14 millió forintos) alapárát 1900 euróval (570 ezer forinttal) kell megtoldania annak, aki a Competitiont választja.