Ettől retteghet az Audi és a Mercedes?

2013.08.21. 07:19

A BMW tavaly alapos előkészületek után, bombaformában tért vissza a Német Túraautó-bajnokságba, vagyis a DTM-be. Kanadai pilótájuk, Bruno Spengler bajnoki címet szerzett a márkának, és a gyártók versenyében is a bajorok végeztek az élen. Bár idén, három versennyel a szezon vége előtt egy audis és két mercedeses versenyző is megelőzi a pontversenyben a címvédőt, a BMW-nél nem keseregnek, lassan már a jövő évi fegyverüket élesítik.

A német gyártó már hivatalosan is bejelentette, hogy a 2014-es idényben az M3 Coupét váltó M4-essel áll majd rajthoz a versenysorozatban. A BMW Motorsport igazgatója, Jens Marquardt szerint maga a Concept M4 Coupé is gyönyörű autó, és a szurkolók afelől is megnyugodhatnak, hogy a DTM versenygép is az lesz.

Az M-részleg elnöke, dr. Friedrich Nitschke elmondta, hogy kellemes emlék maradt számukra, hogy tavaly a Nürburgringen futamgyőzelemmel ünnepelhették az M-divízió fennállásának negyvenedik és az első M3-as bemutatásának huszonötödik évfordulóját, most azonban egy új korszakot nyitnának – mind a közúton, mind pedig a versenypályán.

Bár a végső győzelemre idén is megvan még a matematikai esély, de ha mégsem sikerülne a címvédés, jövőre az M4 DTM-mel próbálják visszahódítani a bajnoki aranyat, nekifeszülve az Audinak és a Mercedesnek.