A németek vinnék a Fiskert

2013.08.24. 11:25

Hosszas vergődés után megoldódhat a Fisker Automotive bonyolult helyzete: egy német vállalat 25 millió dollárért vinné a becsődölt kaliforniai autógyártót.

Az Auto Bild szerint a Fritz Nols AG-nek pontos elképzelése van a Fisker megmentéséről. A német vállalat elvinné az összeszerelést Finnországból és azt az Egyesült Államokban folytatná – valószínűleg a GM egykori wilmingtoni üzemét használnák e célra. Tervük évi 2500 Karma gyártása, de szó van róla, hogy több más modell is eljut majd a sorozatgyártásig. Az eddig ismert részletek ígéretesen hangzanak, ugyanakkor még több akadály van, ami meghiúsíthatja az üzletet. A tulajdonoscserét mindenekelőtt az amerikai energiaügyi minisztériumnak is jóvá kell hagynia, tekintve, hogy az autógyártó egy tekintélyes méretű hitellel tartozik felé.

A Fisker Automotive hat éve állt elő sportos luxushibridjével, ami kezdetben nagy sikernek tűnt. Ez volt a Karma, ami a vállalat rossz szerveződése, a gazdasági világválság és egyéb külső tényezők miatt végül csődbe vitte a céget. Az új vezetéssel a luxus hibrid talán újra lendületet nyer.