Gyári képeken az új Audi A3 kabrió

2013.09.08. 12:21

Jelentősen megnőtt, mégis könnyebb elődénél a Frankfurtban bemutatkozó új Audi A3 kabrió. A hivatalos bemutató előtt adta ki a gyári galériát az Audi.

Az Audi valami oknál fogva mindent fel akart fedni új kabriójáról, ezért a lényeges technikai paramétereiről sem maradtak ismeretlen részletek. A motorkínálat egy 1,4 literes és egy 1,8 literes TFSI-vel indul. Az autó kérhető lesz Quattro összkerékhajtással, váltóból pedig egy hatfokozatú manuális és egy hétfokozatú duplakuplungos közül választhatnak az ügyfelek. Szó van az S3 kabrió érkezéséről is, amely egy 296 lóerős motorral, 5,5 másodperces nulláról száz kilométer/órás gyorsulási értékkel jöhet.

A nálunk készülő limuzin alapjaira épülő új A3 kabrió hosszban tizennyolc centimétert nőtt az elődtől. Tengelytávja ezzel együtt két centivel lett hosszabb, széltében pedig ugyanennyivel lett nagyobb az autó. Mindez egy 287 literes csomagteret hoz, ami hatvan literrel több az első generációs A3 kabrióétól. Az új modell már a VW MQB padlólemeze épül, így mérete ellenére ötven kilogrammot fogyott: 1365 kilogramm lett.

Az elődhöz képest bővült az opciók listája: többek közt LED-es fényszórók és adaptív felfüggesztés, menetdinamikai-szabályozó rendszer és MMI navigation plus navigációs rendszer kérhető bele.

Hogy az Audi mikor váltja vele a jelenlegi kabriót, és hogy mennyi lesz az autó ára, a kedden induló Frankfurti Autószalon kiderül.