Fura tapilapot kap az új Merci

2013.10.22. 13:13

Szép lassan csepegteti az infókat a Mercedes a következő C osztályról - ezúttal a beltér fotóit mutatták meg, amelyeken van egy kis meglepetés.

Kezdenek szivárogni a hivatalos fotók az új C osztályról, ami azt jelenti, nincs már messze a bemutató. Ha minden igaz, a januári Detroiti Autószalonig kell várnunk, hogy mindent megtudjunk róla, de a Mercedes taktikájának megfelelően már most elkezdték hinteni a figyelemfelkeltő információkat.

A brit Autocar szerint az új autó mintegy száz kilóval könnyebb lesz elődjénél, amit az eddigieknél sokkal nagyobb arányú alumínium felhasználásának köszönhet. Ezzel - és nyilván néhány további trükkel - húsz százalékos fogyasztáscsökkentést szeretnének elérni, legalábbis a hivatalos mérési ciklus szerint.

A friss beltéri fotókon a CLA-éhoz hasonló műszerfalat láthatunk, öt látványos levegőbeömlővel és egy méretes, fix kijelzővel a középső három fölött. Az újdonságok az aránytalanul nagynak tűnő középkonzolon vannak: hiányoznak a klíma konzervatív tekerőgombjai, a könyöklő előtt pedig egy szokatlan, touchpad-es kezelőszervet látunk, amely feltehetően az Audikhoz hasonlóan betűk megadására használható. Mivel a Mercedes már régebben bajuszkapcsolóra bízta az automata váltó kezelését, a népszerűbb, automata változatoknál egy tekintélyes méretű fedél van a tapilap és a középkonzolt díszítő analóg óra között.

Az új C osztály a nemrég bemutatott S rövidített MRA platformjára épül, ami nem tűnik rossz alapnak. A hagyományos négyajtós, kombi és kupé változatok mellett állítólag kabrió és ferdehátú is készül majd belőle.