Szép lesz az új luxus-Hyundai

2013.10.24. 12:12

A Hyundai luxusmodellje, a Genesis hozta, amit elvártak tőle, de hat évvel a bemutató után egy vadiúj modellel váltják le. A legnagyobb változás talán a bátrabb forma: az új Genesis már alig emlékeztet a kortárs német luxusmodellekre.

Egyelőre nem tudunk mindent az új modellről, hisz a gyáriak csak néhány számítógéppel generált képet mutattak, és viszonylag kevés konkrétumot árultak el. Ám annyi egyértelmű a képek alapján is, hogy a tervezők igyekeztek kiszabadulni a konkurencia árnyékából - már csak az autó hátulján fedezhetünk fel némi Audis beütést. Az új forma karcsúnak és elegánsnak tűnik, a karosszéria hosszában végigfutó erőteljes élek pedig egész határozott karaktert adnak neki.

Az egyetlen megkérdőjelezhető részlet az új hűtőmaszk, amiben a sok krómon kívül tényleg egyetlen jellegzetes részlet vagy forma nincs. De mivel a végleges autó valószínűleg csak jövőre érkezik, és a Hyundai eddig is cserélgette a hűtőrácsokat piacról piacra, még arra is van esély, hogy ezen változtatnak, és találnak egy olyan mintát az autó elejére, amelytől felismerhetővé válik.

A koreaiak egyelőre csak annyit árultak el az új Genesisről, hogy igyekeztek minden eszközzel javítani az autó passzív biztonságát. Konkrétan a merevebb karosszériát és a biztonsági övek előfeszítését említették. Ezen felül az is kiderült, hogy a típushoz új összkerék-hajtást is fejlesztettek, amely a HTRAC nevet kapta, és elektronikus vezérlést kapott.

A Genesis Dél-Koreában és Észak-Amerikában egész jól szerepelt, és valószínűleg ugyanezt várják majd az utódmodelltől is. Az azonban nem valószínű, hogy Európában megjelenne – legalábbis a Hyundaitól ilyen értelmű nyilatkozatokat hallani mostanság.