A leggiccsesebb Mitsubishi?

2013.10.25. 17:52

Nálunk a Hello Kitty figura legfeljebb gyerekmesékben tűnik fel, de úgy néz ki, Japánban, ahonnan a rajzmacska karrierje elindult, egész más a helyzet. Minden kapható Hello Kitty kivitelben, mostantól még autó is. A rózsaszín kisautó alapja a Mitsubishi Mirage – a Space Star japán megfelelője – amelyben lépten nyomon Hello Kittybe botlunk.

Nem elég az iszonyú sötétrózsaszín fényezés és a matricák az autó minden sarkában, a Mitsubishi Hello Kitty masnikkal díszített keréktárcsákat, macskafigurás kárpitozást, sőt, még egy Hello Kitty párnát is szállít a kisautóhoz. Az autóból összesen 400 darab készül, ami nem véletlen: november elsején lesz pontosan negyven éves Hello Kitty. A felsorolt külsőségeken túl nincs más eltérés a közönséges Mirage-hoz képest, amely Japánban automata váltóval és az európaiaktól eltérő motorral készül, sőt, még az ára sem különösebben magas: átszámítva 2,43 millió forintba kerül egy-egy példány.

Úgy tudjuk, Japánon kívül nem tervezik hasonló modellváltozat bemutatását, de nem is volna sok értelme, hisz Európában nem olyan olcsó a Space Star, mint Japánban. Itthon 3 millió forint körül indul a típus – ennyiért pedig még mindig akadnak egy-másfél számmal nagyobb modellek a piacon.