2013.10.27. 07:18

Maranellói központjának közvetlen közelében építheti fel új gyárát a Ferrari. A legendás olasz márka ezt az üzemet kifejezetten a Forma-1-es fejlesztéseknek szánná, a hírek szerint a motorsportrészleg 700 dolgozója végezhetné itt a munkáját – akár már jövőre.

A Bild című német lap szerint az olaszok gőzerővel dolgoznak azon, hogy hat év után újra világbajnoki címet ünnepelhessenek – legutóbb Kimi Räikkönen tudott a pontverseny első helyén végezni, még 2007-ben. Az új üzem 2014-ben már el is készülhet, addigra befejeződnek a szélcsatorna felújítási, fejlesztési munkálatai is.

A Bild szerint ezek a munkák egyébként a háromszoros világbajnok – és a negyedik cím felé is jó úton haladó – Sebastian Vettel megszerzése szempontjából is fontosak lehetnek. Bár a következő szezonban két korábbi bajnok, Kimi Räikkönen és Fernando Alonso alkotja majd az olasz istálló pilótapárosát, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo azonban nagyon szeretné csapatában tudni a német címvédőt.

Vettelhez azonban jelenlegi csapata is ragaszkodik. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója úgy vélekedik, hogy amíg versenyképes autót tudnak biztosítani versenyzőjüknek, semmi ok a váltásra. Vettel ugyanis mindig nyerni akar, nem váltana csak azért, hogy egy híresebb, nagyobb nevű csapat tagja legyen. Jövőre mindenesetre visszatérnek a Forma-1-be a turbómotorok, amelyek könnyedén átrendezhetik az erőviszonyokat is.