Arany sárkány: a világ legszörnyűbb BMW-je

2013.11.07. 16:32

Valaha jobb sorsra érdemes BMW Z4-esként születhetett az autó, amelyből igazi rémséget faragtak Kínában. A China Import and Export Fair nevű kiállításon bemutatott járműre hófehér csontsárkányt mintáztak szorgos kezek, ahol kilóg az eredeti forma, oda pedig aranyfüstnek látszó fényezés került.

A motorháztetőre a sárkánypofa, a felfelé nyíló ajtókra a szárnyak és az autó hátuljára a sárkány farka is ugyanabból az anyagból készült: hegyi jak csontjából, amelyet néhol gravírozás is díszít. A legmegdöbbentőbb azonban a műszerfal és a váltó körüli borítás, amelyet ugyanígy hófehér csontberakást kapott. Hogy a többi részt borító aranyszín minek köszönhető, azt nem tudni, de a színe alapján akár valódi arany is lehet.

Egy kínai palotán mindez talán impozánsan hat, de a BMW-n inkább tömény giccsnek – bár Kínában nyilván nagyon más a közízlés, az is elképzelhető, hogy az alaposan kidekorált autóért ölik majd egymást a jómódú helyiek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.