Elsőkerekes Mustang? Majdnem összejött

2013.11.10. 18:06

Kevéssel a hetedik generációs Mustang felfedése előtt, a típus ötvenedik évfordulójához közel a Ford elárult néhány érdekes részletet az autó múltjából, amelyek bár zavarba ejtőek, elég régiek ahhoz, hogy ne kelljen szégyenkeznie miattuk.

A negyedik generáció egy elvetett prototípusa
A negyedik generáció egy elvetett prototípusa

Mint a gyár közleményéből most kiderült, kétségbeesett útkeresés volt az, ami a sikertelen harmadik generációt követte. Létkérdés volt, hogy a Mustang visszataláljon a vad izomautók irányába, ezért a fejlesztők ekkor állítólag nagyon laza határokat kaptak a munkához. Ebből aztán rengeteg zsákutcás elképzelés, többek közt egy schooting brake is született.

Egy másik zsákutca
Egy másik zsákutca

Szintén érdekes emlék a Mustang-történelem eddig titkolt fejezeteiben az, amelyik az 1979-es olajválsághoz köthető. Akkoriban a drága üzemanyagárak és a kísérletező vágy hatására a mérnökök komolyan elgondolkoztak az elsőkerék-hajtáson. Amire ma elkeseredett kísérletként emlékeznek az illetékesek, akkor az az ötlet prototípus-építésig jutott, ám a szériagyártást végül elvetették.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.